Ar tu sulietuvintas?

Programinė pagalbinė įranga kurią naudojam darydami knygas, pakrovimui, skaitymui ir pan.

Ar tu sulietuvintas?

Standartinė stasys » Ket Rgs 04, 2008 7:27 pm

Aš sulietuvinau riderį. Darant knygas su BookDizainer programa galima skaityti lietuviškai (taip pat angliškai, rusiškai it t.t.)
Lietuviški terminai meniu dar diskutuotini, dabartinę versiją galite užsikrauti iš http://www.the-ebook.org/forum/viewtopic.php?t=9121
Jeigu reikia, galiu patalpinti instrukciją lietuviškai.
BookDizainer programą imti iš čia:
http://www.the-ebook.org/rus/?page_id=122

Sekmės,
Stasys.
stasys

Re: Ar tu sulietuvintas?

Standartinė Berastis » Ket Rgs 04, 2008 7:53 pm

gal galetum lietuviskai paaiskint, bo nesuprantu rusisko slang'o. :?
Berastis

Standartinė stasys » Ket Rgs 04, 2008 8:37 pm

OK, čia lietuviškas slengas:

Kraunam softą
http://www.mobileread.com/forums/attach ... 1222284158
Išpakuojam į kortą (kortą prieš tai suformatuojam)

Jeigu rideris jau rusifikuotas ar dar kas nesoniško ten įsiūtą, grąžinam gimtą soni softą - įstatom kortą su softu į riderį, pasirodo softo menu - spaudžiam 7. Rideris norės updeitintis. Kai persikraudinės, jungiam USB kabelį, kompe išpakuojam ir paleidžiam soni updeitą paimtą iš čią:
http://rapidshare.com/files/141891767/P ... 0.zip.html

Po updeito vėl pasirodo softo meniu - spaudžiam 5 Create image, po to 6 - Flash image. Laukiam. po persikrovimo išimam kortą. Lietuvių kalbą išrenkam > Meniu > Settings>About>1

Į soni programos eBook Library folderį ..\Sony\Reader\Data\fonts išpakuojam sulietuvintus fontus
http://www.mobileread.com/forums/attach ... 1222284181
(čia beserifinių fontų rinkinys)

Knygos daromos programa BookDesigner. Pagal nuoruodą aukščiau kraunam programą, instaliuojam. Kraunam programos updeitą. Updeitą išpakuojam ten kur instaliuotas BookDesigner'is.

Kočiojam BookDesigner'io setingus:
http://www.mobileread.com/forums/attach ... 1220684350
http://www.mobileread.com/forums/attach ... 1220684350
Setingus išpakuojam į folderį ..\Book Designer 4.0\Tools\Reader\Settings

Norint daryti knygą lietuvių kalba, Book Designeriui sakom kad užkrausim jam knygą Čekų kalba (va toks gliukas).
Kai atsiras lrf knygos darymo meniu, užkraunam setingus EN_LT_RU_01.rst

Darant knygas kitom kalbom, Book Designeriui sakom kad dirbtu auto ar norimos kalbos režime.Kai atsiras lrf knygos darymo meniu, užkraunam setingus EN_PL_CZ_RU_01.rst

Po lietuvinimo rideris atrodo taip:
reader.jpg
Sulietuvintas rideris
reader.jpg (29.15 KiB) Peržiūrėta 1813 kartus(ų)

Žodį "Reader" irgi galima pakeisti norimu paveiksliuku keičiant failą kBookAssets.png . Po taisymo šitas paveiksliukas turi būti seivinamas kaip .png transparent.
Ikonas irgi galima keisti į vieną iš žemiau pateikiamų rinkinių:

Ikonas ir ekrano paveiksliukai dedami i mano pateikiamo softo folderį ...\files.505.1.1.00.18040\opt\sony\ebook\application\resources\scripts prieš softo siūvimą.
Prikabinti failai
kBookIcon-v1.png
ikonu setas 1
kBookIcon-v1.png (31.07 KiB) Peržiūrėta 1814 kartus(ų)
kBookAssets.png
soni ekrano paveiksliukai
kBookAssets.png (22.78 KiB) Peržiūrėta 1814 kartus(ų)
Paskutinį kartą redagavo stasys Tre Rgs 24, 2008 9:37 pm. Iš viso redaguota 2 kartus.
stasys

Standartinė stasys » Ket Rgs 04, 2008 8:39 pm

Čia dar ikonų setai.
Prikabinti failai
kBookIcon-v4.png
ikonų setas 4
kBookIcon-v4.png (97.74 KiB) Peržiūrėta 1810 kartus(ų)
kBookIcon-v3.png
ikonų setas 3
kBookIcon-v3.png (72.7 KiB) Peržiūrėta 1832 kartus(ų)
kBookIcon-v2.png
ikonu setas 2
kBookIcon-v2.png (33.87 KiB) Peržiūrėta 1811 kartus(ų)
stasys

Standartinė Audrius » Pir Rgs 22, 2008 11:42 pm

Nesigauna man su lietuvišku šriftu knygu pagaminti.nerandu tos vietos, kur sakai, kad reikia pasakyti book designer, kad jam darysim čekišką knygą. įkėlus tekstą, per setings nustatau, kad tai bus čekų, bet tai irgi nepadeda. taip pat nurodau, kad naudotu reikiamus nustatymus, tačiau rodo raidžių kodus vietoje lietuviškų raidžių. Į sony programos katalogą išpakavau lietuviškus fontus. žiūrint per calibre programą knygą, joje rodo lietuvišką raidyną, tačiau įkėlus į readeri vistiek tik kodai..

Readeri sulietuvinau pagal tavo pateiktas nuorodas

Būčiau tikrai dėkingas už pagalbą
Audrius

Standartinė stasys » Ant Rgs 23, 2008 8:19 pm

Komputerio " Regional and Laguage options"=>Advanced, Language for non-Unicode programs nustatai Lithuanian.

Jeigu rideris prasiutas mano failais:

BD setingus reikia nustatyti pries metant knyga i BD.

BD: Spaudi "Configuration"=>"Settings" - atsidaro setingu langas. Spaudi "Language", iskrenta kalbu pasirinkimas, pasirenki Chech. Dazniausiai knyga priimama teisingai, kai liepi BD ja performatuoti (re-format completely).

Po to meti knyga i BD langa. Norint matyti lietuviskas raides BD, i BD folderi Tools=>fonts imeti fonta tt0003m_.ttf. Spaudi "Configuration"=>"Fonts"=>add - nurodai Swis721 BT ir Script =>"Central European".

Ar fontus ispakavai i soni programos folderi "Fonts"?

Beje ne visas lietuviskas knygas pavyksta imesti pilnai lietuviskai, kartais kai kurios raides su nosinemis ar bruksniais kazkodel pakeiciamos paprastomis raidemis. Kodel nezinau, bandau issiaiskinti su BD autoriumi.

žiūrint per calibre programą knygą, joje rodo lietuvišką raidyną, tačiau įkėlus į readeri vistiek tik kodai..

Imesk paveiksliuka tu kodu - galima bus dar pazaisti su fontais.
stasys

Standartinė stasys » Tre Rgs 24, 2008 9:41 pm

Biski pakeiciau fontus. Dabar ir su rusiska lokale daromos normalios lietuviskos knygos. Isbandziau ant Hasheko Shveiko ir Vordinio failo. Linkai i naujus riderio prasiuvimo failus ir modifikuotus fontus mano pirmajame poste.
stasys

Standartinė Andrius » Pen Spa 10, 2008 7:46 am

Tikiuosi, galima šioje bendraminčių susibūrimo vietoje uždavinėti "blondiniškus" klausimus, juk taip?
Noriu paklausti Stasio (kitų - taip pat), ar yra kažkas antgamtiško tame, kad pervarius per Calibre tiek PDF-inę, tiek DOC-inę knygelę, ji įsikrauna į READER-į su teisingais lietuviškais fontais? Beje, konvertuoti reikia į LRF, jei bandai naujuoju PUB (ar kaip jis ten vadinasi), rodo daug klaustukų. Tai gal ir prasmės persisūti į lietuvybę tuomet nebėr prasmės, ar aš čia kažko nesuprantu? Apskritai būtų labai malonu, jei Stasys tą visą "trachamudiją" apie fontus išaiškintų. Tai lietuviška lokalė READER-yje jau yra, aš taip suprantu? Ar ji atsirado po SONY biosų atnaujinimo, ar buvo jau nuo gimimo? Ar ją Boroda įdėjo savo biosuose? Ar čia Calibre kažkokį šposą padaro, ko nemoka Bookdesigner-is? Padėkit kaimiečiui iš anapus Nevėžio....
Andrius

Standartinė stasys » Sek Spa 12, 2008 3:05 pm

Andrius rašė:Noriu paklausti Stasio (kitų - taip pat), ar yra kažkas antgamtiško tame, kad pervarius per Calibre tiek PDF-inę, tiek DOC-inę knygelę, ji įsikrauna į READER-į su teisingais lietuviškais fontais?

Pas mane calibre nekrove knygu i rideri teisingai. Gal tai priklauso nuo kompo regional settings. BD po auksciau aprasytu manipuliaciju daro skaitomas knygas. Aprasyk savo regional settingus, gal kam calibrie labiau patinka uz BD, tai gales ji naudoti.

As calibres nemegstu del to, kad ji neperformatuoja lrf failu taip, kad rideryje greitai keistusi shrifto dydis. Del to as pasirinkau BD+sony ebook library. Bet kadangi BD nesupranta 1257 koduotes (Baltic), teko naudoti ta ka jis supranta - 1250 (East Europe). 1250 koduoteje yra lietuviskos raides, bet jos turi kitus numerius nei 1257 koduoteje. Del to norint naudoti BD, man teko pakeisti fonto raides (kad chekisku raidziu numeriams atitiktu lietuviskos raides). Na ir kadangi knygu ikrovimui naudoju sony ebook library, tie patys pakeisti fontai turi buti ir sios programos fontu folderyje.

Andrius rašė:Tai lietuviška lokalė READER-yje jau yra, aš taip suprantu? Ar ji atsirado po SONY biosų atnaujinimo, ar buvo jau nuo gimimo? Ar ją Boroda įdėjo savo biosuose?

Galimybes skaityti lietuviskai ryderyje nuo gimimo nera. Ji atsirado, kai boroda padare rusifikacija. Darant rusifikacija jis panaudojo 1250 fontus. Tada buvo galima skaityti lietuviskai unikodinius txt failus. Manau, kad ta mano triuka su BD buvo galima naudoti ir tada, bet kazkaip rankos nadaejo. Gal ryderis su paskutiniu gimtuoju sony softu irgi skaitytu lietuviska unicode txt, nezinau nebandziau. Kadangi as dar skaitau lankiskai ir rusiskai, tai man vistiek reikia ryderio su modifikuotu sony softu.

Meniu lietuvinimas tapo imanomas, kai isejo sony softo updatas ir buvo galima pradeti zaisti su failais naudojamais sony interfeiso prasiuvimui turing galimybe visada grizti i pradine versija. Bioso ryderyje be sony niekas dar nekeite. Ka chebra daro, tai raso aplikacijas. Beje interfeisas tai irgi aplikacija. Tai kai boroda (aka porkupan) paskelbe kad ides i interfeisa be rusu dar ir kitas kalbas, ir publikavo failus - priduriau i du jo modifikuotus sony failus lietuvisko meniu rasmenys. Boroda pataise ten viena klaidele ir turim lietuviska meniu.

Taigi - norint skaityti rytu europos ir rusu kalbomis, i ryderi turi buti ideti teisingi fontai. Norint tureti lietuviska meniu, reikia ji ten ideti. Meniu ir fontai isededa tada, kai ryderis yra persiuvamas. Persiuvymui galima naudoti mano rinkinius (su papildomai modifikuotais fontais) arba borodos rusifikavimo rinkinius, arba JeffElkins prsCustomizer is mobileread'o http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=27177 . Jeigu knygu ikrovimui naudojama sony library, tada i jos fontu folderi reikia ideti tuos pacius fontus kurie prasiuti ryderyje.
stasys

Standartinė darelas » Sek Gru 07, 2008 7:14 pm

Sveiki, gal padėsite susitarti su BookDizaineriu? Norint įkelti kokią nors knygą .doc, .rtf formatu, rašo: Operation failed. Check your MS Word installation. Nu bet Wordas 2003 pas mane instaliuotas, ir tas knygas atidaro. Kame reikalas?
darelas

Kitas

Grįžti į Software

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias