Ką Sony pristatys spalio 2 dieną?

Naujienos apie Sony Reader ir kitus el. knygų skaitytuvus

Re: Ką Sony pristatys spalio 2 dieną?

Standartinė tommek » Tre Lap 05, 2008 8:32 pm

Šiaip intiku pirkt tai atvežimas gana brangiai išeina. Geriausia tai turbūt giminių iš amerikos ar uk paprašyt kad nupirktu ir paštu atsiūstu, arba grįždami parvežtu
tommek

Standartinė lpatriotas » Pir Lap 24, 2008 1:36 pm

Na, pagaliau PRS-505 jau mano kuprinėje. Tiesa, pridėtinė vertė pasirodė didesnė, nei tikėjausi... Kažkaip keistas apmokestinimas ne pagal siuntoje esančių daiktų, o pagal siuntos vertę, kurią sudaro bendra daiktų vertė plius siuntimo paslaugų kaina. Kodėl Lietuvėlei reikia mokėti už anapus sukurtą ir ten likusią vertę?
lpatriotas

Standartinė Andrius » Pir Lap 24, 2008 1:57 pm

Nuoširdžiai sveikinu. Ar komercinė paslaptis, kiek viskas atsiėjo? Sidabrinį ar tamsų pirkai?
Beje, noriu prie to pačio papasakoti, kad beblūdindamas po Vilniaus "Panoramą" - juk taip ta parduotuvė vadinasi? - nusipirkau už 22 litus specialų žibintuvėlį skaityti knygas naktį. Truputėlį jį pasitobulinau ir dabar galiu skaityti SONĮ naktį, nebesukeldamas žmonai audringo noro postringauti apie ramaus naktinio miego teikiamą naudą...
Andrius

Standartinė lpatriotas » Tre Lap 26, 2008 10:08 pm

Aciu uz sveikinimus. Jokiu komerciniu paslapciu neturiu. Aparatas + pakrovėjas + siuntimas ~360 baksu ir 180 Lt. PVM'as Eurosojuzui. Bendra suma - 1150 pagal dabartini kursa. Pirkau sidabrini. Siaip Readeris labai patinka, gaila tik kol kas laiko trūksta pasimėgavimui. Ir dar labai gaila, kad mūsų lietuviškios eknygos dedamos kaip paveikslėliai, bent as kol kas neatradau budo kaip skaityti su sonium.
Mano zmona su mano naktiniais pomegiais buvo apsipratus ;) . Jau septintas menuo atsiradus dar vienai merginai - as pagarbiai isikrausciau i kita kambari, tad galiu skaityti kad ir per nakti.
O kokia lempa skaitymui geriausia naudoti? Girdejau, kad gana patogu ir paprastas knygas skaityti, ypac gamtoj su led'iniu zibintuveliu, tvirtinamu ant galvos. Neseniai pats parsisiunciau, tiesa paprasta (ne ant galvos) - laiko apie pusantros paros su 2 AA baterijom. Su pakroveju gal ir neblogai.
lpatriotas

Standartinė Andrius » Ket Lap 27, 2008 8:54 am

Aš darau taip: pasiimu pdf-ą, tarkim, iš čia: http://books.better-than.tv/ , tada perleidžiu per Calibre, kurią gali parsisiųsti iš čia: http://calibre.kovidgoyal.net/ . Ir man išeina puikiausias lietuviškas LRF-as. Beje, būtinai užsidedu gražų viršelį - taip pasijaučiu vos ne knygdirbys. Dar vakar pasidariau "Mažąjį princą", išėjo gražiausiai su visom avim...Tiesa, Calibre geras dar ir tuo, kad leidžia įsipompuoti daugybę laikraščių ir žurnalų, pavyzdžiui, Newsweek-ą.
Rusiškai knygas imu iš čia: lib.rus.ec, nors rusiškų bibliotekų daugybė. Stengiuosi siųstis FB2 formatu, kurį labai paprastai - ir kokybiškai - konvertuoja Book Designer, jį gali paimti iš čia: http://www.bookdesigner.org/wordpress/ .
Nesuprask mano posto kaip pamokslo, Tu ir pats viską žinai, be abejo, čia tik išdėsčiau "My Way..."
Andrius

Standartinė lpatriotas » Ket Lap 27, 2008 12:51 pm

Labai aciu, as dar visai naujas tame. Calibre dar net nebandziau. Po truputi mokausi.
Dar klausimas - nemazai vargau, bet taip ir nesigavo pritaikyti netekstinio pdf'o Reader'iui. Nepritaikyto isimesti net nebandziau, nes jo svoris ~ 100 Mb. Ar imanoma su tokiu pdf'u kazka pagaminti?
lpatriotas

Standartinė Andrius » Ket Lap 27, 2008 1:58 pm

Nežinau, tiesą sakant, šie dirvonai man ariasi labai sunkiai. Dabar papaistysiu, Stasys, turbūt, juoksis. Žodžiu, galima padaryti PDF-ą search-omą naudojant programą ABBYY PDF TRANSFORMER http://www.pdftransformer.com/ . Galima naudoti programą, kuri laužo paveikslėlius a lia LRF-us, ji vadinasi JUST ANOTHER PRINTER, http://sens.fw.nu/files/Setup.exe . Šia programa taip pat gali bandyti konvertuoti DJVU formato (mano labiausiai nekenčiamo) knygas. Tačiau abiem atvejais man iš esmės išeina gana graudžiai... Pasiteisindamas pasakysiu, kad galbūt stengiausi kautis su pernelyg poligrafiškai sudėtingais failais...
Būtų baisiai įdomu, jei kas pašarintų savo darbo vaisių - masterpiece-ą, - kartu paaiškindamas, kaip jis tą trachamūdiją sulipdė. Rodau pirmą pasitaikiusį e-booką po ranka: http://www.farposst.ru/2008/11/27/World ... pedia.html Kas gali padaryti LRF-ą Soniui?
Andrius

Standartinė stasys » Ket Lap 27, 2008 11:22 pm

Just another printer pjausto pdfa ir daro lrf is paveiksliuku. Paveiksliukai man nepatinka. O juoktis- nesijuoksiu - pats naudoju sudetingiems pdfams Abi transformer'i 2.0. Tik labai jau letai jis dirba, na ir jeigu pavyzdziui yra kokiu schemu, tai jis ir jas bando paversti tekstu - tenka pereiti ir pazymeti paveiksliukus. Uztad istraukia teksta ir is paveiksliukiniu pdfu. Ekportuoja ka nuskaite i Worda. Ten irgi tenka padirbeti. Po to metu vordini faila i Book Dizaineri. Zodziu kancia su tais pdfais.
stasys

Standartinė lpatriotas » Sek Lap 30, 2008 9:54 pm

Zodynas Reader'yje butu pasakiskas dalykas. Tai ko gero rimciausias ir esminis reikalingas patobulinimas kuri galiu sugalvoti. Ar tai bus imanoma PRS-700? Jei ir bus - turbut anglu - anglu (ech, ta seniausia pasaulyje lietuviu kalba...)?
Paprastesni ir greitesni sprendimai dirbant su formatais taip pat butu ne pro sali.
lpatriotas

Ankstesnis

Grįžti į Naujienos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias